Не ме е страх. Не се страхувайте и вие! Юлия Навалная публикува

...
Не ме е страх. Не се страхувайте и вие! Юлия Навалная публикува
Коментари Харесай

Юлия Навалная: Чакат следите от Новичок да изчезнат

" Не ме е боязън. Не се опасявайте и вие! "  Юлия Навалная публикува видеообръщение, в което разгласи, че ще продължи делото на брачна половинка си Алексей Навални, пише Deutsche Welle.
" Путин умъртви брачна половинка ми, тъй като не можа да го пречупи. "
В свое видеосъобщение, оповестено в обществената мрежа Х, брачната половинка на Алексей Навални призова поддръжниците му да не престават да се борят срещу Кремъл - още по-яростно, в сравнение с до момента. То стартира с думите:  " Здравейте, тук е Юлия. Друг човек трябваше да е на моето място, само че той беше погубен от Владимир Путин. "
Юлия Навалная разгласи, че ще продължи делото на брачна половинка си и ще се бори за свободна Русия.  " Най-важното, което може да създадем за Алексей и за всички нас, е да продължим да се борим. " Путин умъртви брачна половинка ми, тъй като не съумя да го пречупи, сподели тя. И още: " Путин освен умъртви Алексей, той искаше да убие и нашата вяра ". По думите ѝ, съветските управляващи крият тялото на Навални. " Чакат следите от Новичок да изчезнат ", акцентира Юлия Навалная.  " Не ме е боязън. Не се опасявайте и вие ", сподели още тя.

Борел: Путин " носи най-голяма отговорност "
Междувременно върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел разгласи в понеделник, 19 февруари, че Механизмът на Европейски Съюз за наказания в отбрана на човешките права ще носи името на Алексей Навални - в памет на съветския опозиционен деятел. Това съобщи кореспондент на ДВ от Брюксел, където се организира съвещание на Съвета на Европейски Съюз на равнище външни министри.
След гибелта на Алексей Навални Европейски Съюз е задължен да изрази взаимност с руснаците, които се борят против Кремъл, сподели още Борел. " Трябва да изпратим обръщение за поддръжка на съветската съпротива. "  По думите на Борел във връзка със гибелта на Алексей Навални страните от Европейски Съюз ще търсят благоприятни условия за въвеждане на спомагателни наказания против виновните за нещастието и против самия съветски президент Владимир Путин, който " носи най-голяма отговорност ".
В същото време ръководителят на европейската дипломация съобщи, че е належащо да се поддържа Украйна. " И на двата фронта - политически и боен - би трябвало да продължим да поддържаме Украйна, както и руснаците, които желаят да живеят свободно ", добави той пред кореспонденти преди срещата, на която участва и вдовицата на опозиционера Юлия Навалная.

" Те лъжат и даже не го крият "
Същевременно стана ясно, че над 50 000 души настояват тялото на починалия съветски опозиционер Алексей Навални да се съобщи на околните му. Според деятелите от правозащитния план " ОВД-Инфо ", до сутринта на 19 февруари до Следствения комитет на Руската федерация към този момент са били отправени 50 700 такива претенции, завършени като общоприетоо заявление.
Правозащитниците припомнят, че съветските управляващи досега отхвърлят да оповестят от какво е умрял 47-годишният Навални, както и да предадат на майка му тленните остатъци. " Следственият комитет в Салехард твърди, че повода не е открита и сега се организира втора хистологична експертиза, чиито резултати ще са подготвени идната седмица. Роднините и съмишлениците на Навални считат, че по този метод управляващите се пробват да скрият същинската причина за неговата гибел ", споделят от " ОВД-Инфо ".
Сътрудници на починалия опозиционер оповестяват още, че майка му Людмила Навалная не била позволена в моргата, където по всяка възможност се съхранява тялото на политика. Вчера рано сутринта Людмила и нейни юристи са посетили моргата, където чиновниците не дали отговор на въпроса там ли е тялото. " Един от юристите безусловно беше изблъскан. В Следствения комитет са им споделили, че инспекцията за аргументите за гибелта продължава. Колко още - не е известно. Причината не била открита ", написа в обществената мрежа Х Кира Ярмиш, говорителка на опозиционния водач. " Лъжат, протакат и дори не го крият. "
 Журналисти от уеб страницата " Медиазона " разгласиха видео от стационарни камери, на което хипотетично е сниман кортежът, с който в нощта на 16 против 17 февруари тялото на Алексей Навални е било трансферирано от затворническата колония в Клиничната болница в град Салехард. Видеото демонстрира четири автомобила на Федералната работа за осъществяване на наказванията и на съветския КАТ.
Позовавайки се на свои източници " Новая Газета. Европа " също заяви, че тялото на Алексей Навални се намира в моргата на Окръжната клинична болница в Салехард. Изданието цитира своите източници с изказванието, че по тялото на Навални били открити " синини, получени приживе ". Според събеседника на публицистите може да става дума и за синини, породени при опитите на лекари да спрат конвулсиите и да извършат заобиколен сърдечен масаж.
По мотив отхвърли на управляващите да оповестят на роднините на Алексей Навални къде се намират тленните му остатъци, неговата сътрудничка Кира Ярмиш разяснява пред Дъждовни води: " Очевидно е, че те лъжат с всяка своя дума. Те целеустремено и периодичен оповестяват погрешни информации, с цел да ни накарат да си губим времето и да заличават следите. Миналата година те не пускаха Алексей Навални, не разрешаваха на фамилията му да го закара на лекуване в Германия точно с цел да укрият следите. Надяваха се, че по този метод всички останки от " Новичок " в организма му ще се разсеят и няма да бъдат засечени от анализите. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР